Koronák, hidak, csapos fogak

Mikor is van szükségünk koronára vagy akár egy több tagú hídra ?
Általában , ha szuvas fogtól szenved vagy esetlegesen hiányzik egy-két foga .Szuvasak a meglévő fogai? Esetleg hiányzik néhány foga?Koronákkal és hidakkal kitűnően megoldható a probléma!

Mit is jelent a korona vagy híd a fogászatban?

A korona olyan fix fogpótlás, amelyet a fogorvos által lecsiszolt fogra készíttetünk el a saját fogtechnikánkon.
Hídról akkor beszélünk, ha több egymás mellett álló, lecsiszolt fogat kötünk össze.Ez akkor megoldható, ha például egy -két foghiányról beszélünk.

Mikor van szükség koronára?

– Koronára akkor lehet szüksége, ha a fog olyan mértékben károsodott, hogy fogtömést már nem lehet alkalmazni, de még elkerülhető a fog eltávolítása.
– A gyökérkezelt de még megtartható fogakat a fogorvosaink koronázással védik meg az esetleges töréstől.

Mikor lehet szükség hídra?

Ennek a fogpótlásnak a készítése akkor lehet célszerű, ha több egymás mellett álló fog jelentősen károsodott, de eltávolításra még nem szorulnak. Illetve, amennyiben Önnek hiányzik vagy eltávolításra szorul néhány foga, és a maradó fogak mennyisége, állapota lehetővé teszi, hogy fogorvosa hídpillérként használja őket.

Hogy történik a kezelés ?

  1. A személyes konzultációnál panorámaröntgen felvételt készítünk, melyet kezelőorvosunk kiértékel, és megbeszéli Önnel a lehetőségeket és a kezelési tervet.
  2. Amennyiben Ön egyetértett velünk kollégánk lecsiszolja a fogakat és lenyomatot vesz róluk.Egyúttal egy fogszínkulcs segítségével meghatározzuk az Ön fogszínét, hogy fogtechnikusunk az elkészült korona vagy híd színét minél jobban hozzá tudja igazítani a meglévő fogak színéhez.
  3. A rendelőben azonnal készítünk egy ideiglenes fogpótlását.
  4. 5 munkanap elteltével általában a reggel folyamán történik egy próba és ha mindent rendben találtunk ,akkor a már majdnem kész fogpótlás visszakerül a technikusainkhoz .Amennyiben szükséges itt még elvégezhetők apró korrekciók és utolsó simítások.
  5. A délután folyamán a fogtechnikáról megérkezik a kész korona vagy híd. Az elkészült korona vagy híd átadásra kerül.
A koronák és hidak elkészítési ideje összesen 5-6 munkanap.
Hogyan készül a technikánkon a korona vagy a többtagú kerámiahíd ?
A korona legtöbbször egy fém vázból és egy kerámiaburkolatból áll. A fogtechnikus a burkolatot pontosan a páciens saját fogának formája szerint alakítja ki úgy.
Milyen anyagokat választhatunk ?
-Fém-kerámia korona: a váz egy nikkelmentes fém-ötvözetből áll, melyet kerámiával vonnak be.
-Arany-kerámia korona: a váz aranyból készül. Nem allergizál és antibakteriális hatása van. A vázat kerámiával vonják be.
-Titán-korona: a váz vegytiszta titánból készül. A titán szövetbarát és a csontszövet össze tud vele nőni. Ez az anyag nem oldódik fel a testnedvekben és nem lép reakcióba az immunrendszerrel. A vázat kerámiával vonják be.
-Cirkon-oxid korona: Fémmentes. Magas stabilitás, pontosság és esztétika jellemzi.
Hidak: Foghiányokat fix híddal tudunk esztétikusan és harmonikusan pótolni. A hidak váza aranyból vagy fémből készül, a burkolat kerámiából. A hídtagok – és pillérek valódi fogaknak látszanak.
-Inlay-hidak: Alternatív megoldás a hidakhoz. Amennyiben a foghiányok melletti fogak épek vagy nem nagymértékben sérültek, nem javasolt azok lecsiszolása és koronozása. Ebben az esetben az inlay is elegendő. Ezeket az inlayeket összeillesztik a koronákkal, így tartják a koronákat. Ezáltal a lecsiszolandó fogalapanyag mennyisége minimálisra csökkenthető.
-Csapos fogfelépítés: Meglévő – letörött, gyökérkezelt – fogak felépítése.
Kérdése van? Várjuk hívását vagy e-mailen ( info@home.smilezentrum.hu) állunk szíves rendelkezésére.
Tel:+36 96 431 210,+36-96-528-910
Mobil: +36-30-93-61-839

Kérdése van?

Hívását az alábbi telefonszámokon fogadjuk:

+36 96 431 210

Tel: 0036-96-528-910 Mobil: 0036-30-93-61-839 https://www.facebook.com/smilezentrum/
Visszahívást kérek!

Az esetlegesen felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk; csupán annyit kell tennie, hogy a lent látható űrlapot kitölti és munkaidőn belül visszahívjuk.

Munkaidőn kívül űrlapkitöltés esetén a következő munkanap során keressük meg Önt.

A "Küldés" gombra kattintva elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.