Szájhigiénia

A lepedék

A szájban lévő baktériumok a szénhidrátok lebontásával hozzájárulnak a lepedék képződéséhez, melyben tovább élnek és savakat termelnek. Minél tovább marad a visszamaradt táplálék a szájban, a fogak között, annál nagyobb károsodást okozhat. A gyakori étkezés egyben gyakori savas támadást jelent a fogzománc ellen.

Mindezeket a károsító tényezőket különböző védő tényezők ellensúlyozzák: a nyál, a fogzománcot erősítő fluorid, a foglepedék eltávolítása és a barázdazárók (a fogzománc barázdáit kitöltő védőbevonatok) alkalmazása. A védő tényezők hiánya hozzájárul a fogak gyorsabb romlásához.

A fogkő

Megelőzhető a fogkőképződés, amennyiben fogait a rendszeres fogápolás mellett szintén rendszeresen ellenőrizteti, valamint ha dentálhigiénikus által végzett professzionális fogtisztítási kezelést vesz igénybe (fogkőeltávolítás stb.)

A fogkőeltávolítás során egy ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a felrakódott lepedéket, az elszíneződéseket és a fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat.

Kérdése van?

Hívását az alábbi telefonszámokon fogadjuk:

+36 96 431 210

Tel: 0036-96-528-910 Mobil: 0036-30-93-61-839 https://www.facebook.com/smilezentrum/Visszahívást kérek!

Az esetlegesen felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk; csupán annyit kell tennie, hogy a lent látható űrlapot kitölti és munkaidőn belül visszahívjuk.

Munkaidőn kívül űrlapkitöltés esetén a következő munkanap során keressük meg Önt.

A "Küldés" gombra kattintva elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.